Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel
  

Centar postoji u Beogradu od 2001. godine i jedini je u Srbiji u kome se terapije sprovode na način na koji već četiri hiljade godina primenjuju u Kini. Vlasnica ordinacije, dr Bo Sjuhua, specijalista tradicionalne kineske i zapadne medicine, leči brojne zdravstvene probleme - kičme, vrata, bolove u kolenima i ramenima, migrenu, facijalis, meningitis, probleme sa hormonima, paralizu, šlog i uopšte neurološke poremećaje. (više o tradicionalnoj kineskoj medicini i dijagnostici bolesti)

.....
 

..

 

Dr Bo mi je spasila kičmu

U vreme studiranja imala sam saobraćajnu nesreću, kada sam povredila vratnu kičmu. S obzirom da sam tada bila mlađa, oporavila sam se relativno brzo i bez, kako sam mislila, nekih većih posledica: s vremena na vreme trnula su mi dva prsta na levoj ruci i, u periodu promene godišnjih doba, javljao se jak bol u ramenom pojasu i vratu.

Ovaj bol se sa godinama polako povećavao i period njegovog trajanja se produžavao nevezano za promenu godišnjih doba, a usled statičnog posla kojim se bavim, bolovi su u jednom trenutku postali neprekidni i nesnosni, tako da sam morala da potražim stručnu pomoć.

Obratila sam se jednoj priznatoj fizioterapeutskoj ordinaciji, gde sam krenula na masažu i gde je, da li zbog nestručnosti osoblja ili, jednostavno, zbog okolnosti, došlo do obnavljanja moje stare povrede, kada su krenuli i moji problemi: vrtoglavica, nestabilnost, čudan osećaj u glavi, trnjenje temena, problemi sa očima i sl., a usled ovih problema i moje psihičko stanje se pogoršavalo iz dana u dan, dotle da više nisam mogla da se brinem o detetu, niti sam smela da ostajem sama.

U cilju rešavanja nastalih problema obratila sam se jednoj od naših specijalizovanih klinika, međutim, kako se ni posle dva meseca terapija moje stanje nije poboljšalo, pomoć sam potražila i kod kiropraktičara u jednoj privatnoj medicinskoj ordinaciji, gde je, posle početnog poboljšanja, došlo do još većeg pogoršanja, kada sam izgubila svaku nadu i više nisam znala šta da radim.

Tada sam čula za dr Bo i za njen uspeh u lečenju problema sa kičmom. Zakazala sam sastanak i, posle pregleda i uvida u rendgenske snimke, dr Bo mi, moram da priznam, nije dala neku veliku nadu, jer, kako mi je tek kasnije priznala, nije mogla da bude sigurna u moju upornost, s obzirom da je moje stanje iziskivalo duže lečenje i veliku disciplinu.

Za vreme odlazaka na terapije primetila sam da pacijenti često prekidaju lečenje čim osete manje poboljšanje, verovatno iz finansijskih razloga, ali i zbog napora koji iziskuje svakodnevno dolaženje na terapije, međutim, ja sam bila rešena da istrajem po svaku cenu, s obzirom da drugog izlaza nisam imala, i nisam se pokajala. Za vreme mojih dolazaka bila sam svedok mnogih ozdravljenja, što mi je još više ulivalo nadu da sam na pravom mestu i da ću se i ja oporaviti.

S obzirom da sam promenila više medicinskih ustanova, što državnih što privatnih, moram da primetim da nigde nisam naišla na takvu brigu i praćenje stanja pacijenta kao kod dr Bo - ona diše sa svojim pacijentima, pomno prati svaki izraz na njihom licu i senzacije koje imaju tokom terapije. Svakom svom pacijentu ona se maksimalno posveti.

Sećam se njenog šoka kada sam joj, prilikom prvog dolaska, rekla da ne mogu da legnem kako bi mi sprovela terapiju, i da već mesec i po dana spavam sedeći u fotelji, sa šancovom kragnom oko vrata, zbog nesnosnih vrtoglavica koje se javljaju kada pokušam da legnem. Polako, uz njenu pomoć, uspela sam da prevaziđem strah i uspem da nađem položaj u kome bih mogla da primam terapiju. Iz dana u dan moje stanje se lagano poboljšavalo, i nestajao je strah koji sam imala zbog nestabilnosti pri hodu.

Moj terapija se sastojala iz dva različita tretmana akumpunkturom: jednim je dr Bo tretirala haotično stanje pršljenova moje kičme, a drugim vrtoglavicu; oba tretmana uz grejanje specijalnim lampama, zatim, od ventuza i masaže, svakoga dana, sedam dana u nedelji, do izlečenja.

Pored navedenog tretmana, prijatna atmosfera u ordinaciji, ljubaznost i pozitivna energija dr Bo i njenog osoblja doprinela je lakšem podnošenju mog lečenja. Vrlo često, dr Bo ume i da zapeva svojim pacijentima neke od pesama Nede Ukraden, koje mnogo voli, a i mnogi od nas pacijenata, smo postali zaljubljenici kineske muzike, koja je toliko zvonka i prirodna da i sama relaksira i leči.

Svakodnevna „druženja“ sa dr Bo su, po prestanku terapije, prerasla u druženja koja su se nastavila i van ordinacije, i danas smo dr Bo i ja velike prijateljice, jer ona je, pored toga što je odličan i požrtvovan lekar, i divan čovek, čiste duše i velikog srca, što je danas velika retkost.  

A kao lekar ona je zaista posebna - ona leči i znanjem i srcem.

B.Milošević, arhitekta

 

Bookmark and Share

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži