Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Terapija svetlom oslobađa bola i jača imunitet

Koliko često treba da se koristi: Akutna oboljenja: u početku na šest do osam sati, a zatim dva puta dnevno.
Hronična oboljenja: tri do četiri puta dnevno tokom nedelje. U okviru lečenja: šest do osam minuta pored regularne terapije.
Koliko duboko prodiru svetlosni zraci: Tretman od četiri minuta stimuliše ćelije na oko 2,5 centimetara dubine ispod površine kože. Ova stimulacija je lokalna i predstavlja okidač za sekundarni odgovor i ne ograničava se samo na lokalno tkivo kože. Prednost ovakvog tretmana jeste što može da izazove lančanu reakciju i da pokrene ceo organizam.
Priprema kože za terapiju: Mesto koje se tretira treba očistiti mlekom ili tonikom za čišćenje kože. Ukoliko imate ranu, dezinfikujte je pre tretmana.
Takođe pre nego što uključite lampu željeno mesto poprskajte aktivnim kiseonikom kako biste poboljšali tretman. Isto to uradite i kada završite tretman.
Distanca između tela i lampe: Snop svetlosti usmerite pod uglom od 90 stepeni, na razdaljini od pet centimetra. Ukoliko tretirate bol u zglobu, lampu možete da postavite direktno na kožu. Za tretiranje upalnih procesa razdaljina treba da bude veća zbog osetljivosti na temperaturu. Naime, tokom tretmana temperatura kože se povećava za jedan stepen. (Izvor: Blic)

 

Bookmark and Share