Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Ventuze


Kao jedna od najstarijih metoda tradicionalne kineske medicine, ventuze poboljšavalju prokrvljenost i cirkulaciju, izbacuju nagomilane toskine iz mišića i poboljšavaju protok energije. U terapiji se koriste male staklene čaše – ventuze, koje se stavljaju na određena područja tela, akupunkturne tačke. Imaju efekat vukuum masaže, stimulišu limfnu drenažu, što utiče na bolju razmenu materija, obnavljanje i učvršćivanje kože.

Ventuze se koriste za:

- ublažavanje bolova naročito u predelu kičme (ukočena leđa, išijaš, diskushernija)

- digestivnih smetnji i bolova u stomaku

 

Zašto vakuum terapija?

Preko kože se deluje na celokupnu cirkulaciju tako da vakumski efekt podstiče organizam na samoizlečenje. Osnovni cilj terapije je uspostavljanje normalne cirkulacije i eliminisanje nagomilanih štetnih materija iz organizma.

Opširnije: Zašto vakuum terapija?

Lekovita svojstva čajeva

Biljni čajevi su niskokalorični, osvežavaju napitci koji imaju brojna lekovita svojstva. Nažalost setimo ih se tek kada smo bolesni.

 

ČAJ

LEKOVITA SVOJSTVA 

  KAMILICA

 

Ima analgetsko, anti-inflamatorno, antimikrobno i antispazmatičko dejstvo. Čaj od kamilice deluje smirujuće i često se koristi kao lek protiv nesanice. Ublažava bolove u želudcu, kao i  simptome loše probave: grčeve, nadutost, dijareju, konstipaciju, gastritis. Stišava bolove bubrega, jetre, žuči. Ublažava menstrualne tegobe.

 

Opširnije: Lekovita svojstva čajeva